Takım/Grup Koçluğu Eğitimi

Paylaş:
  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Takım veya Grup Koçluğu nasıl yapılır , uygulanabilecek teknikler nelerdir öğrenmek ve deneyimlemek isteyenler için olan bir eğitimdir.

    Eğitmenler veya Yöneticiler için bundan sonra daha da çok gerekli olan motivasyon yaratma ve birlikte çalışma için takım ruhunu perçinleme yolları bulmak yeni nesil için beklentileri nedeniyle elzem oldu.

    Bazen kopabilen bağları tekrardan sıkılaştırmak gerekiyor ve yeni katılımları da içine almak, aynı değerleri ve misyonu devam ettirmek her memnun çalışanların bekletisidir.

    İşte bu eğtimde geçen bazı bölümler:

    Takım Koçluğunda Kullanabileceğiniz 10 İpucu

    Ekibinizde veya bireyler arasında çıkabilecek basit sorunlara çözüm bulabilmek zaman zaman zorlayıcı olabiliyor.

    İlk olarak, çözümleriniz için hedefler belirledikten sonra, süreç içinde tepeden tırnağa her şeyi küçük parçalara ayırıp uygulamaya hazır hale getirmeniz son derece önemlidir. Bizler, grup içi yaşanan iletişim bozuklukları ya da ekibe yeni katılan bir üyenin getirebileceği olası uyumsuzluklar gibi sıkıntıların üzerinden gelebilmek adına çalışmalar yürütmekteyiz. Bunun için kişiye özel veya gruplara yönelik tasarlanan ve seanslar halinde işlenen, etkin bir takım inşa rehberlik yöntemi oluşturduk. Ekip üyeleri arasındaki empati, iletişim ve anlayışı arttırmak için aşağıdaki on ipucuna göz atmanızın epey faydalı olacağına inanıyoruz.

    1. Güçlü İlişkiler Geliştirin

    Organizasyonunuz içinde sarsılmaz bir kimlik oluşturmanın yolu ekibinizdeki insanlar ile başlıyor. Dolayısıyla, ekip içinde birbirine karşı destekleyici ve işbirlikçi bir atmosfer oluşturabilmek için ekip üyelerinin arasında sağlam ilişkiler kurduğunuzdan emin olun.

    2. Bireysel Özgünlüğe Değer Verin

    Her bireyin ortaya koyabileceği farklı yeteneklere sahip olabileceğini aklınızda bulundurun. Bir takım üyesi süreçlere ve kurulu metotlara sadık kalırken, bir diğeri yeni fikirleri ve büyük resmi görüp, işine yenilikçi yaklaşımlar getirebilir. Her iki çalışma biçimi de organizasyonun istikrarı ve büyümesi anlamında hayati öneme sahiptir. Kişisel anlamda karşılaşılan güçlüklerin ilişkiler üzerindeki etkisini ortaya çıkarabilecek bir platform sağladığından ötürü, değerlendirme yapmak takım kimyasını arttırmak adına tercih edilen yaygın bir seçenektir.

    3. Hedef Belirleyin

    Bir değerlendirme yöntemi seçmeden önce, neyi, neden başarmak istediğinizi gösteren hedefler belirleyin. Bu, seanslarınıza bir yön tayin edecek ve ekibinize yapacağınız kıymetli katkıyı garanti altına alacaktır.

    4. Taslağınızı Tasarlayın

    Seçilebilecek birçok değerlendirme yöntemi mevcut, dolayısıyla yapabileceğiniz seçimin çeşitliliği bazen baş döndürücü olabiliyor. Bu durumdan kaçınmak için hedeflerinizi başrole koyup yaptığınız araştırmayı düzene sokun. Bunu yapmanız, değerlendirmenizin ne kadar derine inmesi gerektiğini, değerlendirmenin sunacağı rapor çeşitlerini ve hedeflerinize ulaşmanız için gerekli olan bilgi sahasını saptayabilmenizi sağlayacak.

    5. Aramanızı Titizlikle Yapın

    Değerlendirmeler arasındaki bilimsel araştırma ve tasarım kapsamı maalesef her zaman eşit nitelikte olmayabiliyor (hatta bazıları hakkında söylenecek hiç ama hiçbir şey yok!). Güvenebileceğiniz bir metot bulmak için, araştırmanıza zaman ayırıp, sabırlı kalmak çok önemli. Ücretsiz seçenekler başta cazip gibi gözükse de, bu seçenekleri eğer özgün ve işleme hazır yöntemlere ihtiyaç duymuyorsanız ve niyetiniz eğlenceli bir grup içi aktiviteyse tercih etmeye özen gösterin. Zira eğer somut ve belirgin hedeflere sahipseniz, bu doğrultuda hareket etmek için ekip kurma sürecinde bilimsel güvenilirlik ve deneyimlenmiş öngörüye ihtiyacınız olacaktır.

    6. Proje Kapsamını Belirleyin

    Çalışma gruplarınızı nasıl yönlendirmeniz gerektiğini bu iki soruyla belirleyin:

    • Acaba ekibimi bir araya getirecek pratik bir aktiviteye mi ihtiyacım var?
    • Yoksa organizasyonum içindeki kültürel, takım içi veya kişisel bir sorunu mu gündeme getirmem gerek?

    Kapsamı belirledikten sonra, nasıl bir kişilik değerlendirmesi yapmanız gerektiğini —hızlı bir ekip oluşturma seansı için daha kısa ve daha yüzeysel bir rapora mı yoksa daha geniş alanlı bir değerlendirmeyle hem ekibinizde hem de organizasyonunuzda etkin bir değişime mi ihtiyacınız olduğunu seçmeniz gereklidir.

    7. “Kısa ve Sevimli” Yöntem

    • Hızlı takım oluşturma çalışmaları için ideal
    • Yüksek seviye bilgi sağlayan değerlendirmelerden istifade eder
    • Organizasyonunuzdan en az miktarda yatırımı talep eder
    • Kişisel davranış ve algılayış hakkında en az miktarda öngörüyü sunar

    8. “Derin Dalış” Yöntemi

    • Ekip problemlerini çözmek için ideal
    • Derin kişilik bilgisi sağlayan değerlendirmeden istifade eder
    • Organizasyonunuzdan daha fazla yatırım talep eder
    • Takımın daha iyi işbirliği içinde olması için algılayış ve davranış hakkında kapsamlı bilgi sağlar

    9. Takımınızın Momentumunu Koruyun

    Takım oluşturma seanslarının, uygulayacağınız ilk aktivitenin ardından sekteye uğramaması önemli. Kısa fakat sıklıkla düzenleyeceğiniz takım oluşturma seanslarıyla, oluşturduğunuz momentumu koruduğunuzdan emin olun. Böylece değerlendirmenin niteliğini arttırıp çalışma grubunuzun projeye karşı ilgisini korumuş olacaksınız. Hafta boyunca öğrendiğiniz yeni konseptleri pekiştirmek adına; yaratıcı olup, toplantılarınıza ve projelerinize daha küçük ölçekli sohbetler ilave etmek işe yarar yöntemlerden biridir.

    10. Değerlendirme Hakkındaki Endişelerinizi Saptayın

    Yolunuza çıkabilecek tüm engellerle yüzleşin —endişelerini dikkate almadığınız takdirde grubu çabucak kaybedebilirsiniz. Kişilik değerlendirmesine karşı duyulabilecek tereddüdü ortaya çıkaran sebepler, raporların bilimsel olup olmamasından tutun, kişilerin soruları cevaplarken dürüst olup olmamasının çıkarabileceği problemlere kadar değişkenlik gösterebiliyor. Kişilik değerlendirmesi yaparken karşılaşabileceğiniz yaygın zorluklarla başa çıkabilmeniz için, ekip oluşturma seanslarınızda kullanabileceğiniz tüyolara buradan ulaşabilirsiniz.

    Ekip kurma seanslarınız sırasında yer yer yorgun ve bunalmış hissedebilirsiniz. Buna karşın süreci hazmı kolay küçük parçalara ayırarak, daha başarılı bir ekip kurma çalışmalarınızdaki temel bileşenlerin takibini daha rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz. Ekip inşa seanslarınızdan alabileceğiniz en yüksek verimi kazanmak adına yukarıda bahsettiğimiz bu on yöntemi doğru bir şekilde uyguladığınızdan emin olun.

    Bir tam günlük eğitim süresince takımlar  uygulamarı sırası ile uygulayacak ve sonuçlarının faydalarını tartışabilecek ve en önemlisi takım dinamikleri raporu ile nelere fokus olmak faydalıdır görebileceksiniz. Takım kanvasının içi karşılıklı dolduralacak ve paylaşılacaktır. 

    Kayıt için ve uygun tarihler için bize ulaşabilirsiniz.

    ZOOM event: 

    link iletilecektir. Kayıt ve detaylı bilgi için ulaşınız. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.